Doctorii i-au spus ca fetita ei nu va trai mai mult de cateva ore, dupa nastere.

Femeia, o chinezoaica in varsta de 23 de ani din provincia Hubei, a luat decizia tragica de a intrerupe sarcina, aflata in ultimul trimestru, dupa ce o ecografie a aratat ca fetita nu avea picioarele dezvoltate iar in locul lor se dezvoltase o formatiune de forma unei cozi. De asemenea, fatul nu avea vezica urinara dezvoltata iar ficatul avea o forma anormala.

Doctorii i-au spus femeii ca fatul sufera de o anormalitate rara, sirenomelie, cunscuta si sub numele de „sindromul sirena”, o diformitate congenitala in care picioarele sunt lipite si nedezvoltate, avand aspectul unei cozi de sirena.

Femeia a luat decizia de a termina sarcina dupa ce specialistii i-au spus ca fatul va supravietui doar cateva ore dupa nastere.

Cauzele sindromului sirena sunt un mister medical iar incidenta e de doar un caz la 100.000 de nasteri. Cel mai celebru caz este al americancei Shiloh Pepin, o fetita care a suferit 150 de operatii, pana la moartea ei, in 2009, la varsta de 10 ani. In prezent, exista doar doua persoane in viata care sufera de acest sindrom.

Mai jos, un material video despre Milagros Cerron, o fetita din Peru care s-a nascut cu sirenomelia:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here