Cel puțin trei persoane au murit din cauza unei furtuni care a lovit duminică dimineața centrul Europei provocând întreruperi în furnizarea energiei electrice și perturbând traficul rutier și feroviar, potrivit serviciilor de urgență, informează AFP.

În Cehia, prăbușirea mai multor arbori a provocat moartea a două persoane, o femeie din apropiere de orașul Trebic (sud-est) și un bătrân din Jicin (nord-est).

În Polonia, un șofer a murit în mașină în urma coliziunii cu o ramură căzută pe o șosea din apropiere de Szczecin (nord-vest), potrivit pompierilor.

Vântul puternic a provocat întreruperi ale circulației pe zeci de căi ferate și mai multe drumuri Cehia. De asemenea, nivelul mai multor râuri din nordul țării au atins cotele de alertă.

„În prezent, sute de mii de gospodării sunt private de electricitate”, a declarat în cadrul unui comunicat emis duminică dimineața Sona Holingerova Hendrychova, purtătoarea de cuvânt a companiei de stat CEZ.

Circa 200.000 de persoane au fost afectate de întreruperi ale furnizării de energie electrică în vestul Poloniei, precizează AFP.

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here