Susţinător al ISIS, arestat pe aeroport, în timp ce se îndrepta direct spre Bucureşti. A recunoscut că voia să comită acte de terorism

Autoritățile britanice au condamnat la 3 ani şi şase luni de închisoare un tânăr student care voia să se alăture Statului Islamic. În plus, tânărul a recunoscut că se pregătea pentru a comite acte de terorism

Cubeyda Hassan Jama, în vârstă de 19 ani, cetăţean finlandez de origine somaleză, a fost prins în luna iunie pe un aeroport din Londra, înainte de a se urca într-un avion cu destinația București.

Tânărul își cumpărase un bilet doar dus către București, avionul urmând să decoleze de pe aeroportul din Stansted, Londra, conform dailymail.co.uk, scrie realitatea.net. Bărbatul învățase să construiască o bombă după indicațiile de pe internet, acesta declarând în fața oamenilor legii că plănuia să se alăture grupării teroriste Statul Islamic.

În laptopul acestuia, oamenii legii au descoperit înregistrări video cu execuţiile ISIS, o listă de echipamente recomandate de jihadişti, un folder numit „Sacrificiu de sine” şi un material care furniza informaţii detaliate despre aderarea la ISIS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here