După 0-0 La Lisabona, în turul cu Sporting din play-off-ul Ligii Campionilor, speranţele lui Gigi Becali pentru calificarea FCSB în grupe au crescut. Mai mult decât atât, patronul roş-albaştrilor prevede câştiguri uriaşe pentru echipa sa, din punct de vedere financiar.

Gigi Becali se înşală, însă, pentru că premiile oferite de UEFA echipelor prezente în grupele UCL rămân neschimbate în actualul sezon, urmând să fie modificate abia în 2018.

„Din ceea ce spune UEFA, vor fi mai mulți bani anul ăsta ca anul trecut. Ne apropiem de 35-40 de milioane cu tot cu bilete, cu tot. UEFA ne transmite creșteri considerabile, de chiar 50%. Sunt vreo 10 milioane în plus, de la 25 cât era”, a declarat patronul vicecampioanei, la sport.ro.

Forul european a anunţat, pe site-ul oficial, premiile pentru actuala ediţie a competiţiei, iar acestea sunt identice cu cele acordate în stagiunea precedentă.

Concret, aproximativ 1,3 miliarde de euro vor fi împărţite între cluburile participante, aceeaşi sumă ca anul trecut. Fiecare echipă calificată în grupe va primi 12,7 milioane de euro, la care se vor adăuga 1,5 milioane pentru fiecare victorie şi 500.000 de euro pentru fiecare egal.

Prezenţa în optimile de finală e răsplătită cu 6 milioane de euro, formaţiile calificate în sferturi vor primi 6,5 milioane, în timp ce semifinalistele au asigurate 7,5 milioane.

Câştigătoarea trofeului va primi 15,5 milioane euro, iar învinsa din ultimul act va fi recompensată cu 11 milioane de euro.

Din sezonul 2018/19, când vor exista mai multe modificări în UCL, se va schimba şi sistemul de premiere, iar echipele participante ar urma să primească mai mulţi bani.

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here