Sevil Shhaideh, vicepremier şi ministru al Dezvoltării, s-a prezentat, vineri dimineaţă, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. La ieşire, al doilea om din Guvern a declarat că are calitatea de suspect, fără a preciza dosarul de corupţie în care este anchetată.

Vicepremierul Sevil Shhaideh a ajuns, vineri dimineaţă, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde a stat 30 de minute. La ieşirea din sediul DNA, ministrul Dezvoltării a precizat că a fost chemată pentru a i se aduce la cunoştinţă că are calitatea de supect într-un dosar şi există o anchetă penală în curs.

„Am fost informată asupra calității procesuale pe care o am în acest dosar. Am calitatea de suspect și mai multe nu vă pot declara, fiind o anchetă penală în curs. În acest moment mi s-a adus la cunoștință această calitate. Mă prevalez de toate drepturile pe care le am și voi analiza împreună cu avocatul documentele”, a declarat vicepremierul la ieşirea de la DNA.

Sevil Shhaideh a refuzat să precizeze despre ce dosar este vorba.

La sosire ea a fost nevoită să stea la coadă pentru a-şi prezenta documentele necesare accesului în sediul DNA.

În ultima săptămână, au fost audiaţi la DNA foştii premieri Victor Ponta şi Sorin Grindeanu, însă aceştia nu au precizat dosarul în care au fost chemaţi să dea explicaţii.

Sevil Shhaideh este vicepremier si ministru al Dezvoltarii in guvernul Tudose. A fost ministru al Dezvoltarii si in guvernul Grindeanu, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a refuzat sa accepte desemnarea sa în funcţia de premier in urma propunerii facute de coalitia PSD-ALDE.

Sevil Shhaideh a fost secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii in guvernul Ponta, in perioada 2012 – 2015. Anterior a lucrat la Consiliul Judetean Constanta ca director general al Directiei de Proiecte (2007 – 2012).

Sevil Shhaideh este considerata drept un apropiat al lui Liviu Dragnea. Ea gestioneaza un buget urias la Ministerul Dezvoltarii, buget destinat proiectelor de dezvoltare locala.

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here