Intamplarea va aparea in celebra Carte a Recordurilor.

Marianne Winkler, un fosta angajata a postei germane, pensionata, se afla in vacanta cu sotul ei, Horst, cand a vazut o sticla neobisnuita ce pluta in apropierea tarmului, in insula germana Amrum. Prin sticla transparenta, a vazut un biletel care scria „Sparge sticla”.

„Am incercat sa scoatem mesajul din sticla, dar nu am reusit, asa ca am facut ce scria pe bilet”,
a povestit femeia.

In interior, au gasit un mesaj scris in engleza, germana si olandeza. Textul cerea gasitorului sa completeze cateva date despre locul in a gasit sticla, apoi sa o returneze Asociatiei Biologice Marine din Plymouth, Marea Britanie. Orice facea asta urma sa fie recompensat cu un siling.

Membrii Asociatiei au fost uimiti de descoperire. Sticla respectiva facea parte dintr-un lot de 1020 de sticle eliberate in Marea Nordului intre 1904 si 1906, in cadrul unui proiect de cercetare a curentilor marini si a migratiei pestilor. Majoritatea sticlelor au fost recuperate in decurs de cativa ani.

Asociatia si-a respectat promisiunea si le-a trimis celor doi pensionari plata promisa, un siling. In plus, Marianne si Horst urmeaza sa apara in Cartea Recordurilor pentru cel mai vechi mesaj descoperit intr-o sticla.

Preview photo credit: Olaf Schlüter

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here