Regizorul italian Bernardo Bertolucci a admis, la un eveniment care a avut loc la Cinemateca Franceza, ca actrita Maria Schneider nu a stiut dinainte ca va filma scena violului din „Ultimul tango la Paris”, în care a jucat alaturi de Marlon Brando.

Bernardo Bertolucci a recunoscut ca legendara secventa din „Ultimul tango la Paris” dintre Marlon Brando si Maria Schneider nu a fost discutata cu actrita. La acea vreme, Brando avea 48 de ani, iar Schneider – doar 19, potrivit presei internationale.

„Voiam reactia ei ca fata, nu ca actrita. Ca Maria sa interpreteze umilinta si furia ei, voiam sa o simta. tipetele… Nu, nu. Mai târziu ma va urî toata viata”

Astfel a povestit cineastul ambitiile sale artistice din spatele violului real, planificat de el însusi si de Marlon Brando.

Confesiunea a fost transmisa pe mai multe canale media americane. Videoclipul în care regizorul face marturia a fost vazut de peste 500.000 de vizitatori pe Youtube.

„Secventa cu untul a fost o idee pe care am avut-o cu Marlon, în dimineata filmarilor”, a spus Bertolucci la Cinemateca franceza, în 2013, la doi ani dupa moartea actritei. El a mai spus ca s-a simtit oribil „într-un fel” pentru cum s-a purtat cu actrita, dar s-a aparat spunând ca a vrut reactia ei „ca fata”. „Ma simt vinovat, dar nu-mi pare rau. Ca sa obtii ceva cred ca trebuie sa fii complet liber”.

Marturia cineastului a scandalizat o buna parte a Hollywood-ului. Actori precum Jessica Chastain si Chris Evans au declarat pe Twitter ca nu vor mai vedea niciodata filmul, si nici nu-i vor mai considera pe Bertolucci si pe Brando ca înainte. „Mi se face greata”, a spus actrita. De altfel, pe Change.org s-a constituit o campanie prin care semnatarii cer Academiei de la Hollywood sa condamne public faptele si pe regizorul italian.

Maria Schneider, care a murit în 2011 din cauza unui cancer, nu si-a revenit niciodata dupa filmari, traind lungi perioade de depresie. Într-un interviu acordat Daily Mail în 2007, actrita povestea momentul violarii prin semne.

“Ar fi trebuit sa-mi sun agentul sau sa chem avocatul pe platou pentru ca nu poti forta pe cineva sa faca ceva, dar în acea perioada nu stiam. Marlon mi-a spus: , dar în timpul scenei, chiar daca ce facea Marlon nu era adevarat, am plâns cu adevarat. M-am simtit umilita, ca sa fiu sincera, un pic violata de Marlon si de Bertolucci”, declara Maria Schneider.

Drama erotica „Ultimul tango la Paris”, în regia lui Bernardo Bertolucci, a avut premiera pe 15 decembrie 1972, la Roma.

1 COMENTARIU

  1. Ba, hai sa terminam cu aberatiile astea. N-are cum, orice ar zice chiar si actorii implicati. Poveste de PR. Daca nu esti de acord, tipi stop sau altceva aberrant sau faci pe mortu si strici scena. Tipa regizorul nervos CUT si apoi stati de vorba. Nu mai credeti dracu tot ce scrie. Viol aici, viol acolo. Pula mea.. numai violuri, si toate demascate dupa 10-100 de ani de la realizare. Nu simtiti mirosul minciunii?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here