Prognoza meteo săptămâna 28 august – 3 septembrie. În primele zile ale săptămânii vremea se va răci dinspre vest, chiar şi cu 10 grade, şi vor fi ploi şi furtuni. Luna septembrie va începe însă cu vreme caldă şi frumoasă.

LA NOAPTE

ÎN ŢARĂ

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în vestul, nordul și centrul țării, unde local vor fi averse și descărcări electrice. Vor fi condiții de grindină, iar izolat, în special în nordul Carpaților Orientali, cantitățile de apă pot depăși 15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate ploilor.

Temperaturile minime se vor încadra între 12 și 22 de grade, ușor mai scăzute în depresiunile intramontane.

BUCUREŞTI

Cerul va fi senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 15…17 grade.

LUNI

ÎN ŢARĂ

Valorile termice vor scădea în cea mai mare parte a țării, mai accentuat însă în jumătatea de nord; astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 22…23 de grade în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei și în jurul a 35 de grade în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei. La începutul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi locale în centru și în nord-est. După orele prânzului, instabilitatea atmosferică se va accentua în zonele montane și submontane, apoi și în regiunile sudice și sud-estice și se va manifesta prin înnorări, averse, descărcări electrice și izolat grindină. Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp.

Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări, mai ales asociat ploilor. Minimele termice vor fi cuprinse între 8 și 18 grade, ușor mai ridicate pe litoral.

BUCUREŞTI

Vremea va fi în continuare călduroasă, deși maxima termică va fi ușor mai scăzută decât în zilele anterioare, respectiv 31…32 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, mai accentuate seara și la începutul nopții când vor fi averse, descărcări electrice și posibil intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă va fi de 17…18 grade.

MARTI

ÎN ŢARĂ

Valorile termice vor continua să scadă în mare parte din țară, cele maxime urmând a se încadra între 20..21 ge grade in nordul Moldovei și 28 de grade in Banata, iar cele minime între 7 și 17 grade, temperaturi de altfel normale pentru sfârșitul lunii august. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales pe parcursul zilei în sudul, estul și parțial în centrul țării și va ploua slab pe arii restrânse la munte, în Moldova, Oltenia și vestul Munteniei și izolat în Dobrogea și sud-estul Transilvaniei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile sud-estice. Spre sfârșitul nopții, izolat se va forma ceață.

BUCUREŞTI

Valorile de temperatură vor continua să scadă, devenind apropiate de cele climatologic specifice sfârșitului de august, cu o maximă în jurul a 27 de grade și o minimă de 14…16 grade. Cerul va fi temporar noros pe parcursul zilei, dar condițiile de ploaie vor fi reduse, apoi se va degaja.

MIERCURI

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi predominant frumoasă; cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări la munte unde doar izolat vor fi posibile averse slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vestul extrem; minimele termice vor fi cuprinse între 5…6 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 18…19 grade în Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea, izolat, în special în zonele depresionare, se va semnala ceață.

BUCUREŞTI

Vremea va fi frumoasă, cu cer mai mult senin și vânt slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 14…15 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească, până în jurul a 11 grade.

JOI

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi frumoasă și se încălzi în aproape toată țara. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 32 de grade, mai scăzute pe litoral unde se vor înregistra 22…24 de grade; minimele termice vor fi cuprinse între 6…7 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 19…20 de grade în Dealurile de Vest.

BUCUREŞTI

Vremea va fi frumoasă și se va încălzi. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 28…30 de grade, iar cea minimă de 14…15 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

TENDINŢE VINERI – DUMINICĂ

Vremea va fi caldă și predominant frumoasă. Doar la sfârșitul intervalului, în vestul țării, probabilitatea de ploaie va fi în creștere.

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here