Noua parlamentari din PSD, PNL si ALDE, dintre care şapte sunt foşti prefecţi, au depus la Senat o propunere legislativă prin care doresc instituirea zilei de 2 aprilie drept Ziua Institutiei Prefectului din Romania.

Ziua Instituţiei Prefectului din România ar urma sa fie „marcata de autoritatile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi de instituţiile publice de cultură din ţară şi din străinătate prin organizarea unor programe şi manifestări cu caracter cultural-ştiinţific dedicate recunoaşterii rolului şi meritelor institiţiei Prefectului la dezvoltarea ţării noastre din punct de vedere economic, cultural şi social”, se arată în proiectul de lege.

In acest scop, potrivit articolului 3 al proiectului de lege, „autoritatile centrale şi locale pot sprijini material şi logistic” desfasurarea sărbătorii, „in limita fondurilor disponibile”.

Mai mult, ultimul articol al propunerii acorda Televiziunii Romane si Radioului public posibilitatea de a difuza „emisiuni culturale” dedicate acestei zile.

Ziua Prefectului ar trebui sărbătorită în fiecare an pe 2 aprilie pentru că la acea dată a fost înfiinţată acum 153 această funcţie. Propunerea de lege a fost depusă la Senat şi va fi dezbătută în procedură de urgenţă.

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here