Cu siguranta te uiti la termenul de valabilitate al unui produs comestibil. Cu totii o facem, insa din pacate nu procedam la fel si cu altfel de obiecte, precum buretele de baie, pernele sau prosoapele.Acestea te pot imbolnavi, daca nu esti atent sa le schimbi la un interval regulat, scrie Adevarul.

Pernele: 2-3 ani

In timp, pernele isi pierd forma si pot cauza dureri in zona gatului. In plus, acestea devina „casa” acarienilor de praf, care pot provoca astm si alergie.

Papucii de casa: 6 luni

Daca sunt folositi mai mult decat este cazul, papucii de casa devin mediul perfect pentru dezvoltarea infectiilor fungice. Prin urmare, este recomandata spalarea si igenizarea lor la intervale scurte de timp.

Buretele de baie: 2 saptamani

Pentru a evita imbolnavirea, se recomanda ca buretii de baie sa fie spalati in apa fierbine pentru a nu permite dezvoltarea bacteriilor.

Prosoapele: 1-3 ani

Prosoapele sunt mediul perfect de dezvoltare a bacteriilor. Chiar si spalarea regulata nu poate impiedica aparitia lor.

Sutienul: 1-2 ani

Atunci cand sutienul si pierde forma, elasticitatea, devine prea mic sau prea mare, este recomandat sa nu il mai folosesti.

Periuta de dinta: 3 luni

Majoritatea alege sa isi schimbe periuta de dinti in momentul in care perii acesteia se deterioreaza. Se recomanda totusi ca periuta de dinti sa fie inlocuita si dupa o raceala sau o gripa pentru ca riscul unei noi imbolnaviri sa scada.

Apa de parfum sau de toaleta: 1-3 ani

Parfumul sau apa de parfum care contin uleiuri esentiale au un temen de valabilitate de 3 ani daca sunt depositate in conditii optime. Apa de toaleta poate fi pastrata timp de 4 ani.

Suzeta: 2-5 saptamani

Suzetele din latex trebuie inlocuite indiferent de frecventa cu care au fost folosite sau modul in care arata. Suprafetele din latex se fisureaza usor, iar in zonele deteriorate apar diferite tipuri de germeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here