Trupul neînsufleţit al unui bărbat de 67 de ani, dat dispărut de duminică, a fost găsit marţi. De asemenea, cadavrul unei femei de 34 de ani, dispărută duminică, a fost recuperat luni. Bilanţul victimelor inundațiilor din timpul weekendului care au distrus orașul Livorno din Toscana a ajuns la 8.

Corpul victimei a fost descoperit în noroi, lângă casa acesteia, complet distrusă de intemperii. Cele mai multe daune înregistrate la Livorno au fost cauzate de un curs de apă care a ieșit din matcă. Aproape toate celelalte victime, printre care un băiat de patru ani, părinții și bunicul său, și-au pierdut viața, după ce locuințele lor au fost măturate de viituri.

De asemenea, un bărbat a murit într-un accident de mașină provocat de inundații.

Potrivit lui Massimiliano Fazzini, climatolog la Universitățile din Camerino și Ferrara, la Livorno cantitatea de apă căzută a fost între 180 și 270 de milimetri timp de aproximativ două ore și jumătate, comparativ cu o medie de 100 milimetri pentru întreaga lună septembrie.

După ce primarul Filippo Nogarin a declarat duminică că Livorno a fost „distrus”, viața a revenit încet-încet la normal în acest oraș-port, situat la 90 de kilometri vest de Florența, odată cu redeschiderea școlilor marți.

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here