Dupa ce Consiliul Concurentei a lansat monitorul preturilor produselor alimentare, ar putea urma un monitor al preturilor produselor financiare, oferite de banci si de firmele de asigurari, si unul al preturilor la carburanti.

„Consiliul Concurenţei va încerca să dezvolte un astfel de proiect şi în alte zone. Am anunţat deja că dorim implementarea unui astfel de proiect şi la nivelul benzinăriilor. Dorim ceva similar şi pe piaţa asigurărilor de viaţă. Există şi o preocupare din partea UE”,a declarat Bogdan Chiriţoiu, citat de economica.net. În ceea ce priveşte monitorizarea preţurilor la combustibili, preşedintele Consiliului Concurenţei susţine că există deja portaluri de acest tip, iniţiative private, cu care instituţia ar putea colabora. „Există astfel de proiecte în piaţă. Vom vedea dacă putem ajuta. În schimb, pe zona de servicii financiare este obligatoriu”, a explicat Preşedintele Consiliului Concurenţei.
La randul său, Marcel Bogdan Pandelică, preşedintele ANPC, a declarat că, în curând, va exista un proiect şi în domeniul serviciilor financiar bancare. Astfel, clienţii vor putea compara comisioanele percepute de bănci. „În lunile martie-aprilie va fi finalizata platforma online unde clienţii vor putea vedea şi compara comisoanele bancare ale tuturor bancilor din România”, a declarat Pandelica. El a mai spus că această platformă reprezintă de fapt punerea în aplicare a unei directive a Uniunii Europene, ceea ce înseamnă că toate băncile vor fi obligate să raporteze comisioanele percepute.  „Sperăm ca până la finele anului să putem implementa ordonanţa„, a mai explicat Pandelica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here