Actorul Eugen Cristian Motriuc a murit astăzi, anunță reprezentanții Teatrului Mic din București, pe scena căruia a jucat vreme de trei decenii.

Eugen Cristian Motriuc a murit la vârsta de 68 de ani. „Eugen Cristian Motriuc, actor al Teatrului Mic din București vreme de trei decenii a plecat dintre noi zilele acestea, lăsând în urmă amintirea unor clipe în care colegii și prietenii săi râdeau până la lacrimi la multe din anecdotele sale, pentru că da, știa ca nimeni altul să aducă bucurie în suflete”, se arată pe pagina oficială a Teatrului Mic. (…) Teatrul Mic mulțumește Inspectoratului de Poliție al orașului Brad pentru eforturile depuse și este alături de familia îndurerată, păstrând vie amintirea unei actor, dar mai ales a unui om, care cu greu va putea fi uitat”, se arată într-un comunicat al Teatrului Mic.

Actor al Teatrului Mic din București vreme de trei decenii, Eugen Cristian Motriuc s-a născut la 10 iulie 1949.

Distribuit prima oară în 1977 în chipul lui Hernandez din spectacolul Pâine amară de Claude Spaark, în regia lui Constantin Dinulescu, montat pe scena Teatrului Național din București, Eugen Cristian Motriuc alege totuși să își continue drumul la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, în detrimentul Naționalului. Acolo, vreme de peste cinci ani, interpretează cu virtuozitate roluri în spectacole regizate de Alexandru Tocilescu (1978 – Nevestele vesele din Windsor de Willian Shakespeare;1980 – Program special L.B. de Stephen Poliakoff) sau Alexandru Dabija (1979 – Mihai Viteazul de Eugen Mandric şi Paul Findrihan; 1980 – D’ale Carnavalului de Ion Luca Caragiale).

La Teatrul Mic din București este adus în 1983 de Dinu Săraru, iar primul spectacol în care e distribuit, în același an, este celebrul Richard al III-lea de William Shakespeare, montat de Silviu Purcărete. Pe scena Teatrului Mic și a Teatrului Foarte Mic interpretează, timp de trei decenii, peste 20 de roluri, alături de Ștefan Iordache, Olga Tudorache, Leopoldina Bălănuță, Dan Condurache, Mihai Dinvale, Coca Bloos, Vali Seciu, Gheorghe Visu ș.a.

Colaborează, de asemenea, în film cu regizori precum Costa-Gavras (Amen), Sergiu Nicolaescu, Mircea Daneliuc sau Nicolae Mărgineanu, filmul Poarta Albă (2014), regizat de acesta din urmă fiind ultimul său rol pe peliculă.

De la teatru își ia rămas-bun în 2007 cu spectacolul Război cu Troia nu se mai face, în regia lui Florin Călinescu, montat pe scena în care și-a lăsat cea mai bună parte din ani și cel mai mult din suflet, Teatrul Mic.

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here