Doi barbati si o femeie ar fi murit in Rusia dupa ce au consumat lichid pentru spalatul parbrizelor „Ded Moroz” (Mos Gerila), scrie Fontanka.ru, citata de UNIMEDIA.

Trupurile lor neinsufletite au fost gasite la Sankt Petersburg. Lânga ei se afla o sticla de plastic de cinci litri cu lichidul roz.

Autoritatile au demarat o ancheta penala.

Inca nu este clar daca solutia continea alcool metilic, foarte periculos pentru oameni. Conform datelor indicate pe eticheta, lichidul era preparat pe baza de alcool etilic sau izopropilic.

In luna decembrie, aproape 80 de persoane au murit in Irkutk, dupa ce au consumat lotiune de baie „Boyaryshnik”, o tinctura de paducel pentru producerea careia a fost folosit alcool metilic.

Potrivit Siberian Times, otravirea in masa “a fost cel mai grav astfel de caz din istoria moderna a Rusiei”.

Presedintele Vladimir Putin a cerut inasprirea controalelor privind productia si vânzarea de bauturi, medicamente, parfumuri si alte lichide care contin alcool in cantitati importante.

Pretul vodcai vândute legal in Rusia a crescut foarte mult in ultima perioada, astfel ca milioane de rusi saraci apeleaza la produse contrafacute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here