De la plajele idilice, golfurile cu ape de cristal, stațiunile pline de viață, până la satele de pescari autentice, căsuțele cu arhitectură de inspirație grecească sau bunătățile locale de neratat… toate fac din Bodrum un paradis pe care merită să-l explorezi în sezonul estival, mai ales dacă ești genul de turist activ, dornic să îmbini istoria cu modernitatea, și luxul cu tradițiile.

Bodrum este o așezare plină de splendoare

Partea istorică a orașului turcesc Bodrum, este compusă din străzi labirintice pietruite, flancate de case nu mai înalte de două etaje, care respectă întocmai arhitectura locului. Influențele grecești sunt vizibile mai ales prin fațadele albe, cu balcoane elegante din lemn, garnisite cu mușcate colorate în nuanțe pastel, dându-ți plăcuta impresie că te afli undeva pe o insulă grecească.

Farmecul autentic al orașului este întregit și de obiceiurile turcești unice și influențele popoarelor care și-au făcut veacul de-a lungul timpului pe aici. Dacă o iei în jos spre portul cel cosmopolit vei avea parte de cele mai frumoase priveliști și experiențe.

Cumpără produse tradiționale din port!

Adierea răcoroasă a brizei sărate amestecată cu parfumul pinilor și cel al citricilor te vor ademeni spre faleza plină de magazine și taverne. În cadrul buticurilor se vând tot felul de suveniruri sculptate în lemn, lucrate manual, produse din mătase sau dantelă, bureți naturali de baie, creme din ulei de măsline sau celebra sticlă de Bodrum, pictată în cele mai diverse nuanțe, care nu lipsește de pe nicio tarabă. Partea cea mai frumoasă este că aici prețurile practicate de comercianți sunt foarte mici, iar dacă cumperi la ”duzină”, primești discount special.

După ce ți-ai umplut desaga cu produse tradiționale, oprește-te în port pentru a admira vasele de croazieră și iahturile luxoase care acostează în golf, și bucură-te de o înghețată naturală din lapte de capră cu fructe proaspete, sau o limonadă cu mentă și gheață, ideale pentru zilele călduroase de vară.

Hotel Pigale Beach 3* –  de la 367 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here