Un preot beat a lovit cu maşina un copil si a fugit de la locul accidentului. S-a întâmplat în Suceava, iar în momentul accidentului, preotul era în sutană, spun martorii. S-a intors dupa un timp la fata locului, dar cu hainele schimbate.

Un preot din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava a fost protagonistul unui incident pe cât de grav, pe atât de ruşinos pentru straiele pe care le poartă. Vineri, în plină zi, preotul Ciprian Hirghiligiu, de la Parohia Sf. Constantin şi Elena, de lângă Şcoala Gimnazială „Miron Costin”, aflat la volanul unui autoturism Ford Focus cu numere roşii, a acroşat cu maşina un copil care se deplasa pe bicicletă. Preotul a coborât iniţial din maşină, a vorbit cu băiatul, după care s-a urcat la volan şi a plecat. Ghinionul său a fost că un martor ocular l-a văzut şi a sunat la 112, alertând poliţia.

Un echipaj de la Biroul Rutier Suceava a ajuns imediat la faţa locului, la fel şi o ambulanţă care l-a preluat pe copil. Sunat probabil de un apropiat, preotul a revenit spăşit la locul accidentului. Preotul a fost pus să sufle în etilotest, rezultând concentraţia de 0,48 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

„El a venit de pe contrasens, a lovit copilul şi a mutat imediat maşina spre trotuar. A coborât apoi din maşină, s-a dus la copil, l-a ridicat, copilul avea sânge pe nas şi frunte, se lovise de asfalt. Până am scos eu telefonul să fac o poză numai ce am văzut că preotul s-a urcat în maşină şi a fugit”, povesteşte martorul, potrivit monitorulsv.ro.

Pe numele preotului a fost deschis dosar penal pentru infracţiunile de conducere sub influenţa alcoolului, părăsirea locului accidentului şi vătămare corporală din culpă.

Copil pe care l-a accidentat a ajuns la Spitalul Judeţean în stare stabilă, dar cu traumatisme la nivelul capului.

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here