Meteorologii au emis, duminica dimineata, un cod galben de viscol pentru judetul Mehedinti, unde vantul va depasi, la rafala, 55 de kilometri pe ora, spulberand zapada. Este inca in vigoare, pana la ora 22.00, si atentionarea cod galben de viscol emisa pentru alte 22 de judete din estul si centrul tarii, precum si cea pentru vreme geroasa.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, judetul Mehedinti este sub cod galben de viscol pana duminica la ora 9.00. Aici intensificarile vantului vor depasi la rafala 55 de kilometri pe ora, spulberand zapada, scrie news.ro.

De asemenea, atentionare cod galben de viscol care a fost prelungita sambata pentru 22 de judete din estul si centrul este in vigoare pana duminica la ora 22.00.

Avertizarea vizeaza judetele Suceava, Botosani, Harghita, Neamt, Iasi, Sibiu, Valcea, Arges, Brasov, Covasna, Bacau Vaslui, Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Calarasi, Braila, Galati, Ialomita, Constanta si Tulcea.

In aceste zone vor fi perioade in care vantul va avea intensificari, cu viteze de 50-60 km/h si, pe arii restranse, 70-75 km/h, spulberand si troienind zapada, potrivit reprezentantilor ANM.

In Moldova, Dobrogea, estul Munteniei si local in Carpatii Meridionali si Orientali, temporar va mai ninge si se va depune strat nou de zapada.

Ninsori, in general slabe cantitativ, se vor semnala la nivel local si in regiunile centrale si in restul regiunilor sudice, iar in extremitatea de sud-vest a teritoriului vor mai fi unele intensificari ale vantului, precizeaza meteorologii.

Meteorologii au emis, sambata dimineata, si un cod galben de vreme geroasa in toata tara pana pe 9 ianuarie inclusiv, temperaturile urmand sa coboare frecvent la -25 de grade.

„Vremea va fi geroasa in cea mai mare parte a tarii, atat ziua, cat si noaptea. Astfel, maximele diurne se vor situa frecvent intre -16 si -10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse intre -25 si -15 grade”, avertizeaza meteorologii.

ANM precizeaza ca vremea geroasa va persista in majoritatea regiunilor si pe parcursul saptamanii viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here