Premierul Dacian Ciolos a postat, pe Facebook, un mesaj in care multumeste PNL si USR pentru sprijinul anuntat fata de platforma sa, afirmand ca este hotarat sa se implice in continuare si sa construiasca o guvernare „responsabila, deschisa si onesta” pentru urmatorii 4 ani, daca cele doua partide vor forma o majoritate, si atrage atentia ca este nevoie de continuitate, pentru ca pasii facuti in ultimul an „nu sunt ireversibili”.

Iata mesajul postat de premier pe Facebook:

„Dincolo de reforme, Guvernul pe care il conduc a inceput un alt mod de a guverna: sincer, onest, transparent, atat cu cheltuirea banului public cat si cu luarea deciziilor. Un mod de a guverna asa cum mi l-am dorit de la toti cei care au guvernat tara pana acum. Un mod de a guverna de care Romania are nevoie nu numai ca sa se dezvolte, dar si pentru ca romanii sa recastige increderea intr-un stat care actioneaza pentru ei, nu impotriva lor.

Pentru asta am acceptat mandatul de premier intr-un guvern independent. Si sunt pregatit sa ma angajez si sa-mi asum o noua guvernare pentru continuarea unui astfel de mod de a administra interesul public.

Insa este nevoie de mai mult.

Tot ceea ce am facut in acest an poate fi desfacut si facut altfel in cateva luni. Amintiti-va ce s-a strigat in strada, in noiembrie 2015. Ganditi-va unde ne duc coruptia, indiferenta, minciuna.

Din pacate, pasii pe care i-am facut inainte nu sunt ireversibili.

Pentru ca aceste proiecte bune sa continue, viitorul guvern va avea nevoie de sustinerea unei majoritati politice solide, formata din oameni integri, dedicati interesului tarii, in jurul acelorasi principii de guvernare. Aceasta este esenta Platformei Romania 100 – un set de valori si directii clare de actiune, in care eu cred si pentru care ma angajez dupa 11 decembrie”, a scris Dacian Ciolos.

Premierul a amintit si de Platforma Romania 100, sustinuta de atat de PNL si USR.

„Doua dintre partidele care candideaza pentru Parlament sustin Platforma Romania 100. Le multumesc pentru asta, le multumesc membrilor lor si tuturor celor care vor altceva de la politica. Le multumesc pentru ca au inteles si au avut curajul sa isi asume valori si principii pentru guvernare, inainte de orice promisiune electorala.

USR este un partid tanar, purtator de multe sperante, in plina consolidare, un partid care urmeaza sa dovedeasca trecerea de la bune intentii la fapte. Un partid nou, cu oameni noi, dintre care, cu cativa am avut placerea sa lucrez in guvern anul acesta.

PNL este un partid cu traditie democratica de aproape un secol, partid care, in ultimul sfert de veac, a trecut prin multiple transformari si evolutii. E un partid pe care il cunosc destul de bine. Au fost greseli, dar au fost si momente in care a aratat ca se poate transforma pentru a merge inainte. Cred ca PNL este partidul care a inceput sa inteleaga ce asteptati dumneavoastra de la clasa politica si a demarat un proces de schimbare – un prim pas asumat prin eliminarea de pe liste a candidatilor cu probleme penale, printr-o infuzie de candidati noi pentru alegerile parlamentare.

Am vazut ca unii se grabesc sa spuna ca as fi nehotarat, ca nu imi asum lupta electorala. Dimpotriva, sunt foarte hotarat.

Sunt hotarat sa raman consecvent credintei pe care o am in viitorul acestei tari, in schimbarea de care ea are nevoie. Sunt hotarat sa nu fac compromisuri de dragul vreunei functii sau doar pentru ca „asa se face” in politica. Sunt hotarat sa-mi tin cuvantul dat si sa-mi asum cu buna-credinta partea de responsabilitate care imi revine.

Democratie inseamna ca guvernarea revine celor pe care-i alegem in Parlament si care reusesc sa formeze o majoritate. PNL si USR mi-au propus sa ma sustina pentru a continua sa conduc Guvernul daca, impreuna, vor sustine o majoritate parlamentara”, este mesajul premierului.

Dacian Ciolos ii indeamna pe romani sa iasa la vot pe 11 decembrie intr-un numar cat mai mare.

„Votul dumneavoastra din 11 decembrie va spune asta. Daca raspunsul este pozitiv sunt pregatit si hotarat in decizia ca impreuna cu aceste partide si cu toti cei care vor ca Romania sa mearga inainte, sa construiesc o guvernare responsabila, deschisa si onesta pentru urmatorii 4 ani. Imi doresc ca integritatea, transparenta in cheltuirea resurselor si luarea deciziilor, numirile in functii in temeiul competentei si profesionalismului, sa fie regula, nu exceptia sau doar teme de discurs politic.

Sunt gata sa ma angajez in acest proiect si deoarece, pentru mine, nu este vorba doar de nevoia de a avea sprijinul unor partide politice pentru a guverna. Este mult mai mult si mult mai important decat atat. Este vorba de a face o alegere clara pentru un nou mod de a face politica si de a guverna. Este vorba de a face o alegere clara intre trecut si viitor, pentru o Romanie a bunului simt, a respectului pentru munca cinstita si impotriva perpetuarii coruptiei, minciunii si populismului.

Este o alegere pe care va invit sa o facem impreuna, toti cei care credem ca Romania nu-si poate permite sa se intoarca la ceea ce a fost”, a mai scris premierul.

1 COMENTARIU

  1. Cat tupeu trebuie sa aiba acest nesimtit care a acceptat aranjamentul de anul trecut al presedintelui zero si s-a comportat impotriva poporului roman. Nu a realizat nimic pozitiv intr-un an, a enervat poporul roman, a blocat orice majorari de salarii, pensii sau alte venituri, nu a fost in stare sa elaboreze o lege a salarizarii, nu a reusit sa retraga fonduri europene, a manipulat poporul roman cu „Cumintenia pamantului” etc. si acum vine cu aceste tampenii: el este ” pregatit si hotarat ca impreuna cu USR si PNL sa construiesc o guvernare responsabila, deschisa si onesta pentru urmatorii 4 ani”. Asta care a fost comisar european, care a incasat lunar o gramada de bani dela UE si de la Banca Mondiala pentru a nu reprezenta interesele romanilor, n-a auzit de VOTUL POPORULUI ROMAN? Adica el ar vrea ca impreuna cu presedintele zero si mai mult excursionist sa forteze o coalitie care sa guverneze impotriva evidentei rezultata din voturile obtinute de PSD si ALDE. L-am mai auzit ca el vrea sa continue proiectele incepute in curul mandatului sau. Care proiecte, caci
    n-a fost in stare nici sa-i cumpere un avion presedintelui. De ce n-a candidat cu vreun partid daca a vrut sa guverneze in continuare si in functie de voturile obtinute si-ar fi dat seama cat de iubit este de poporul roman.
    Aceste „corcituri” (fiind casatorit cu o frantuzoaica), cu venituri colosale nu se mai intereseaza de cetatenii Romaniei din care unii n-au serviciu sau au salarii si pensii atat de mici incat nu pot trai in mod decent.
    Dati-i un sfat d-lui fost prim-ministru: sa-si caute un serviciu la ce-i pe care i-a servit in timpul mandatului sau si sa nu mai auzim de el. Pa, pa domnule fost prim-ministrul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here