Din discutiile dintre pilotul avionului si controlorii de trafic reiese ca tragedia de la Medellin a avut loc din cauza lipsei de combustibil.

In ultimele clipe, pilotul avionului ii ruga insistent pe cei din turnul de control sa il lase sa aterizeze fiindca nu mai are combustibil. Insa nu i s-a permis.

„Cedare totala a sistemelor electrice, suntem fara combustibil”, anunta pilotul, pentru ca ultimele lui cuvinte sa fie „Coordonatele, senorita! Vreau coordonatele de aterizare”.

O salvatoare a dezvaluit ca o stewardesa i-a spus, in timp ce era transportatat pe targa, ca: „Am ramas fara combustibil. Avionul a incetat pur si simplu sa raspunda”.

Avionul RJ-85 cu care echipa de fotbal Chapecoense se deplasa in Columbia pentru finala Cupei Americii de Sud cu Atletico Nacional s-a prabusit, in noaptea de luni spre marti, in apropiere de Medellin, dupa ce pilotul a raportat o problema de natura electrica. In accident au murit 71 de persoane. Sase persoane care se aflau in avion au supravietuit: trei fotbalisti, portarul Jackson Ragnar Follmann, fundasii Helio Hermito Zampier Neto si Alan Luciano Ruschel, jurnalistul Rafael Henzel, insotitoarea de bord Jimena Suarez si tehnicianul de zbor Erwin Tumiri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here