Autorităţile elveţiene au anunţat că şapte persoane au fost transportate la spital cu plăgi înjunghiate şi arsuri, după ce un atacator s-a năpustit cu un cuţit asupra pasagerilor unui tren. Se pare că atacatorul a pornit şi un mic incendiu, după ce a stropit un lichid inflamabil pe podeaua trenului, transmite BBC.

Potrivit poliţiei, suspectul este un cetăţean elveţian în vârstă de 27 de ani, care a fost transportat la spital după atac.

Incidentul a avut loc în apropiere de localitatea Salez, situată în cantonul elveţian St Gallen.

”Potrivit informaţiilor pe care le avem, un cetăţean elveţian a turnat un lichid inflamabil. Acesta era, de asemenea, înarmat cu cel puţin un cuţit”, se arată într-un comunicat al poliţiei locale.

În momentul atacului erau câteva zeci de persoane în trenul vizat. Trei elicoptere de salvare au fost trimise la locul tragediei, iar o operaţiune a poliţiei elveţiene este în desfăşurare.

Printre răniţi se numără inclusiv un copil în vârstă de şase ani. De asemenea, doi adolescenţi au suferit plăgi înjunghiate, alături de două femei, în vârstă de 34 şi respectiv 43 de ani. Ceea de-a şasea victimă este un bărbat de 50 de ani.

O parte dintre persoanele rănite sunt în stare gravă.

Atacul a avut loc la ora locală 14.20 (15.20 ora României), într-un tren de pe ruta Buchs-Sennwald.

Acesta nu este primul atac care îi vizează pe pasagerii unui tren european. În urmă cu aproape o lună, un adolescent afgan, identificat drept Riaz Khan Ahmadzai, i-a atacat cu toporul pe pasagerii unui tren bavarez, în apropiere de localitatea Wurzburg, rănind patru cetăţeni din Hong Kong.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here