Din ce în ce mai multe persoane se plâng de dureri foarte mari de cap, aşa că este important să ştii cum să scapi de această problemă şi fără a apela la analgezice

Unele dureri de cap te slăbesc atât de tare, încât te lasă fără strop de energie. Altele? Apar când ţi-e lumea mai dragă şi îţi strică orice urmă de bună-dispoziţie.

O mare parte din biologia durerilor de cap îşi are originea în funcţia unui nerv numit Trigemen, un nerv mare, care pleacă direct din creier şi se împarte în trei ramuri, acoperind întreaga faţă. O varietate de factori declanşatori pot stimula inflamarea şi iritarea acestui nerv şi a ţesuturilor înconjurătoare, transformându-se în durerea pe care o simţim sub forma unei migrene.

Ce trebuie să faci pentru a scăpa de durere? Ciupeşte pielea de deasupra nasului, plasând degetul mijlociu lângă un ochi şi pe cel mare lângă celălalt şi împinge încet în sus, astfel încât să simţi presiunea lângă sprâncene.

O altă cauză majoră a durerilor de cap este dilatarea vaselor de sânge. Vasele de sânge prea mari pot fi dureroase în sine sau pot provoca durere, permiţând diverselor substanţe chimice să se scurgă lent din ele, infiltrându-se în ţesuturile înconjurătoare şi în creier şi provocând, astfel, inflamaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here