Considerat cel mai bogat oras bulgaresc din punct de vedere istoric si arhitectural, Nessebar este unul dintre cele mai vechi orase din Europa, pe care ar trebui să-l incluzi pe lista cu locuri de văzut în acest sezon estival.

Orașul fondat de traci se laudă cu o istorie de circa 3000 de ani

Dacă te pasionează istoria și îți place să descoperi situri arheologice interesante, Nessebar reprezintă o bună alegere. Centrul vechi se află sub protecția patrimoniului UNESCO, aflat într-o stare perfectă de conservare, cu circa 100 de case din lemn și piatră, străzi labirintice din rocă brută, mori de vânt și biserici fortificate. Tot aici vei găsi și o bună parte din vechile ziduri de apărare ale cetății din perioada secolelor III și IV. În urma cercetărilor arheologice s-a descoperit că cea mai mare parte din blocurile din calcar s-au scufundat în mare, aflate la circa 300 de metri adâncime.

Se mândrește cu plaje paradisiace

În zona veche a orașului vei găsi câteva fâșii de nisip mici, dar fermecătoare la baza stâncilor argintii. Dacă treci promontoriul în orașul nou vei găsi o plajă lată cu nisip mai fin decât mătasea în nuanțe de auriu, sărutată de cele mai albastre valuri ideale pentru pasionații de sporturi nautice, dar și pentru cei în căutarea de liniște la malul mării. Dacă vii aici cu cei mici este perfect, pentru că Nessebar este o destinație cu o viață de noapte mai puțin pronunțată decât cea a surorilor Nisipurile de Aur sau Sunny Beach. Cu toate astea, vei găsi o mulțime de taverne, restaurante și localuri de noapte, unde te poți dista și servi cele mai bune preparate tradiționale.

Se află la mică distanță de casă, dar este un adevărat colț de paradis

Drumul până în Nessebar nu este deloc greu, îl poți parcurge cu ușurință cu autocarul și nu durează mai mult decât câteva ore. Orășelul este considerat ”perla Mării Negre”, un adevărat muzeu în aer liber cu dealuri înverzite și coaste cu nisip fin, cu case din lemn tipic pescărești, străzi comerciale încărcate cu magazine și buticuri, dar și o mulțime de biserici medievale fantastice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here