Douăzeci de marinari irakieni au fost descoperiți morți la sfârșitul căutărilor pentru găsirea membrilor echipajului unei nave ce a intrat sâmbătă în coliziune cu o altă navă în apropierea coastei de sud a Irakului, a anunțat joi Ministerul Transporturilor.

„Șaisprezece corpuri au fost găsite” astăzi, a declarat ministrul transporturilor, Kazem Finjan al-Hamami, prezent la bordul ambarcațiunii care a efectuat căutările, potrivit unui comunicat al ministerului, citat de AFP.

Într-un comunicat precedent, ministerul a indicat că „patru corpuri au fost descoperite și opt marinari găsiți în viață”.

Naufragiul, care a implicat un vas navigând sub pavilion străin și a cărui imobilizare a fost ordonată de justiția irakiană, a avut loc în canalul Khor Abdullah, situat între Irak și Kuweit, în sudul țării.

Traficul maritim pe canal, întrerupt pentru șase zile pentru a permite căutările, a fost reluat, au indicat autoritățile.

Irakul are doar o deschidere îngustă spre mare, în Golf. Tot traficul său maritim este concentrat în portul Basra, cel mai mare din țară, cu infrastructuri petroliere importante.

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here